Mijn naam is Thérèse Godthelp, ik ben in 2005  in aanraking gekomen met ZQ. Daarvoor beoefende ik al ruim 18 jaar yoga. Nadat ik voor het eerst ZQ had beoefend, merkte ik al direct  verschillende positieve effecten bij mezelf. Ik had minder last van stress, voelde me lichamelijk beter en had ook meer rust in mijn hoofd, zo voelde het. Het was in ieder geval zo’n fijne ervaring dat ik, nieuwsgierig geworden, meer wilde weten van ZQ. Ik ben workshops gaan volgen, veel gaan lezen en vooral gaan oefenen, elke dag weer.

Het beoefenen van de ZQ ging steeds beter en ik raakte steeds enthousiaster. Daarom heb ik de Basisvakopleiding TCM (traditional Chinese Medicine) gevolgd aan Qing-Bai academie. Daarna heb ik Westerse en Chinese Voedingsleer gestudeerd en de docentenopleiding  Zhineng Qigong aan Qing-Bai academie gevolgd. Mijn lessen heb ik gekregen van leraren en  Masters uit Nederland, Duitsland en  China. En nog altijd volg ik regelmatig workshops en ga ik naar China om mijn eigen training te verdiepen.

Achtergrond

Voordat ik me volledig richtte op de ZQ en begon met het geven van workshops en trainingen over deze bewegingsleer had ik een eigen multimedia bedrijf. Daarvoor was ik, meer dan fulltime, werkzaam in de mediawereld. In die tijd heb ik verschillende Body en Mind- trainingen gevolgd van o.a Anthony Robbins, Deepak Copra, John Gray. De vruchten van deze cursussen pluk ik door de opgedane kennis te integreren in mijn eigen workshops.

Zhineng Qigong maakt mij telkens opnieuw nieuwsgierig waardoor ik meer wil weten, leren en bovenal ervaren wat ZQ voor mij betekent en nog kan betekenen. Vooralsnog heeft  ZQ mij al heel veel goeds gebracht en ik ervaar ZQ dan ook als een geschenk dat ik graag wil doorgeven aan anderen.